Instagram

torstai 3. heinäkuuta 2014

Festival-Virginity

Joo. Olin ekaa kertaa festareilla. Ikinä. Olettaen siis, että armaan kotikaupunkini helmiä (Tirmo Blues ja Osla Live) ei lasketa. Provinssirock oli tapahtumapaikka tälle neitseelliselle kokemukselle ja kokemus oli yllättävän positiivinen. Parastahan tässä oli se, etten ollut siellä ihan muuten vain pööpöilemässä, vaan esiintymässä. PVVMSK ft Inga Söder - kokoonpanon taustatanssijana. Pakko mainostaa sen verran, että jos tää herrasväki (Puolustusvoimien varusmiessoittokunta, Miljazz) on rantautumassa jonnekkin lähellesi, mene katsomaan! Ovat aivan vallattoman ihania!


Esiintyvät ainakin Jurassic Rockissa. Suosittelen. Myös Inga on huikee!

Me ollaan myös ihania!

Sitten muutamia huomioita ja havaintoja, joita tein näin ensikertalaisen festarikävijän/esiintyvän taiteilijan näkövinkkelistä:

1. Jos pe-ma välillä nukkuu vain 6h, maanantaina saattaa väsyttää.

2. Jos pitää tekoripsiä silmissä yli 20h, silmät saattaa vähän ärtyä.

3. Mikäli haluat pidentää hiuksiasi synteettisellä tekopiiskalla, kiinnitä se kunnolla. Kuminauhoja ja letti. Toimii. Toisinaan tämä tekopiiska saattaa lyödä sinua yllättäen naamalle. No can do. Mikäli haluat että lettikampaus säilyy söpönä ja siistinä yön yli, nuku sukkahousut päässä. Oikeesti!

4. Jos road trip alkaa ennen aamu kuutta, on hyvä muistaa, että suurin osa Alkoista aukeaa vasta yhdeksältä lauantaisin.

5. Jos käy niinku Marialle ja Joosepilla raamatussa (Luukkaan evankeliumi, 2. luku, jae 7: "...koska heille ei ollut sijaa majatalossa..." majatalot yms. hotlat on nääs usein festareiden alla aika täyteen buukattu kyseisellä alueella.) on hyvä ottaa makuupussi, teltta ja tyyny mukaan. Jos tarpeeksi nukuttaa, pystyt nukkumaan missä vain. Varsinkin, jos olet joskus nukkunut 17 taistelijan kanssa sissiteltassa jäisen halkopinon päällä, osaat varmasti arvostaa vaikka Ralli-Rellun takapenkkiä. (Minäkö katkera? Pyh!)

6. Univaje+Kahvi+Alkoholi+Knife Party= Päänsärky!

7. Jos M.I.A. haluaa lavalle tyttöjä yleisön joukosta, älä jää miettimään. Juokse!

8. Jos joku festareihin liittyvä asia arveluttaa/mietityttää, kysy henkilökunnalta, ne on mukavaa porukkaa!

9. Pakollinen hygieniapakkaus: Kosteuspyyhkeitä, hammasharja, kuivashamppoo, vaihtovaatteet (ainakin alusvaatteet ja sukat)

10. Joskus livebändin kanssa esiintyessä tulee pikku ylläreitä. Ne eivät sinänsä haittaa menoa yhtään, mutta for future reference kannattaa varautua mm. seuraaviin:
 - "Ainii, täs yhes biisis tulee sit tämmönen juttu täs yhes kohtaa mis kaikki tekee tällee ni tehkää sit peräs.." mmmm.. whaaat?
 - Encore biisi, johon ei itse ole varautunut... Improvisoiden.
 - Solistit ja soittajat ovat liikkuvaista sorttia eli kannattaa omat meiningit osata sen verran hyvin, että lavalla voi keskittyä vaan seuraaviin mantroihin: "Älä potkaise solistia päähän", "Älä kamppaa kitaristia", "Älä kaada kosketinsoittimia", "Älä kompastu johtoon"
 - Toisinaan bändi saattaa kesäfiiliksissä heitellä uimarenkaita ja rantapalloja yleisöön. Beware: 95% tuotteista lentää takaisin lavalle. 5% Osuu sinua naamaan.

11. Mikään.. EI MIKÄÄN ole niin parasta kuin yöllinen hodari kaikilla mausteilla (paitsi sinappi, yök)!!

12. Jos sulla on absinttia, et tarvitse muuta.

13. Jos kuitenkin ostat festarialueelta tölkissä juotavaa ja hintaan sisältyy pantti, ole tästä tietoinen ja palauta tölkki kassalle. Tyhjänä tietenkin!

14. Aina et ehdi katsomaan kaikkia artisteja. Elämä on.

 En ole koskaan omaksunut fanitus-kulttuuria ja osittain siitä syystä en ole koskaan kokenut olevani festari-ihminen, kunnes kävin ja koin. 
Olevani. 
Festari-ihminen... 
Seuraavia odotellessa.


Jep, jep. Muuttoon alle 2kk.. Ei mitään uutta raportoitavaa.

4 kommenttia:

  1. Aika ahnaasti pidät tota passia suussas :D Mut hyvä teksti! Etkai oikeesti potkassut solistia päähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D en ihan! Pari kertaa kävi lähellä, mut väistin ;)

      Poista
  2. Kuinka kauan ne opinnot siellä Canadassa kestää? Ja ootko ajatellut jäädä sinne vielä opintojen jälkeen, esim. töihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoden kestää tän diplomin suorittaminen ja toki jään töihin jos töitä löytyy :)

      Poista