Instagram

perjantai 11. syyskuuta 2015

Suunnitelman muutoksia ja kämppiselämää


 Niinhän siinä sitten kävi, ettei mulle mitään avointa työlupaa myönnetty. Suunnitelma B on kuitenkin jo laitettu täyteen vauhtiin ja ilmoittelen siihen liittyen enemmän kun asiat alkavat olla varmoja. Täytynee myöntää, että hitusen pisti ketuttamaan kun monta kuukautta täytin papereita ja valmistauduin hakemukseni kanssa ja kävelin (KORKOKENGISSÄ) U.S.A:n rajan yli Washingtoniin ja takaisin vaan kuullakseni, että koulu jossa olen vuodessa rehkinyt itselleni 2 vuoden arvoisen tutkinnon ei kelpaa Post-Graduate Work permit ohjelmaan. 

En siis ihan heti voi aloittaa agenttijahtia ja näyttelemistä täällä. Ainakaan ennen tammikuuta. Teatterissa saisin esiintyä työluvatta! Kävinpä siis eilen pienen koeluvun suorittamassa pieneen teatteri produktioon.. 

Tämä kuva on Kanadan ja U.S.A:n välistä. Peace Arch.
Nyt en osaa avautua oikeen mistään muusta kuin kämppiselämästä, joten tässä tulee:

Muutamia ilmiöitä, joita olen pannut merkille...

...Tiskit
Yksin asuessani kokkailin melko harvoin ja tiskejä pesin sitäkin harvemmin. Koska olen aina super kiireinen tekemään mitä tahansa muuta kuin tiskaamaan käsin ja liian köyhä opiskelija pyörittääkseni puolityhjää tiskikonetta, tiskejä kertyi usein monen päivän ajalta ennenkuin niitä vaivauduin pesemään. Toisinpa on nyt. Tiskiä kertyy sen verran, että pesukoneen kehtaa pyöräyttää käyntiin kerran päivässä ja sitä ei aina edes tarvitse tehdä itse... Jännää. Yksin asuminen 0, kämppikset 1.

...Vessapaperi
Ostin yli vuosi sitten yksiööni yhden (1) paketin vessapaperia. Se riitti koko vuodeksi. I shit you not. Tänne muuttaessa pakkasin mukaan vielä pari rullaa kyseisestä suurpakkauksesta ja jätin vanhaan asuntoon vielä muutaman rullan. Nyt tuntuu rullat hupenevan kuin tuuleen. Tosin onhan se ymmärrettävää kun yhden vessan jakaa Kolme miestä ja Tyttö (ja heidän satunnaiset vierailijansa). Yksin asuminen 1, kämppikset 1.

...Elektroniikka
Niinhän siinä kävi, että tietokoneeni otti ja päivitti itsensä windows 10 ja sen myötä mm. printteri lakkasi toimimasta. Jos olisin vielä majaillut yksiössäni yksin tämän painajaisen sattuessa olisi tuliterä HP Laser Jet varmaan lentänyt 5. kerroksen akkunasta alas. Suureksi onnekseni yksi uusista kämppiksistäni osasi auttaa uudelleen asentamisessa ja takaisin windows 8:n downgradeaamisessa. Yksin asuminen 1, kämppikset 2.

...Vessa
Siitähän ei pääse mihinkään, että oma vessa on aina unelma. Täällä kaikki 4 jakavat yhden vessan ja yhden suihkun. En siis ole kehdannut rakentaa linnaketta kaikista pinkeistä ja kimaltelevista saippuoista vessaan vaan säilytän kaikki kosmetiikkatuotteet kivasti huoneeni hyllyillä/laatikoissa/sängyn alla matkalaukuissa... Muutaman kerran on myös käynyt mielessä, että mitä jos myöhästyn jostain sen takia, että en itse pääse suihkuun kun joku kämppiksistä on lukinnut itsensä vessaan, mutta so far kaikkien aikataulut ovat olleet  hyvässä sovussa vessan jakamisen suhteen. Yksin asuminen 2, kämppikset 2.

...Jääkaappi
Yksin asuessani valtava jääkaappini ammotti usein tyhjyyttään ja täällä uudessa kämpässä olen kaikki ruoka-ainekseni saanut mahdutettua jääkaapin vihanneslaatikkoon. Tila ei siis ole ongelma. Haju on. Kukaan ei oikein tiedä mikä homeinen maito tai sipuli kuuluu kenellekkin, eikä toisen omaisuutta kovin helposti kehtaa heittää roskiin vaikka epäilyttävä greippiä muistuttava hedelmä kasvaakin jo karvaa. Ties vaikka kyseessä olisi joku mikrobiologinen koeviljelmä... Yksin asuminen 3, kämppikset 2.

Isoja plussia tässä kämpässä ovat myös...
...Aula. Täytyy oikein ottaa kuva. On sen verran hieno. Siellä kuvataan itseasiassa parhaillaan jotain elokuvaa...
...Uima-allas ja kuntosali.
...Näköala.
...PYYKKIKONE JA KUIVURI <3
...Avain systeemi. Minulla ei siis ole oikeaa avaimen näköistä avainta. Vain sellainen leimattava lätyskä, joka avaa rakennuksen ulko oven ja päästää hissillä 27 kerrokseen. Asuntomme ovessa on numerokoodilla toimiva lukitus. Samassa kerroksessa on vain 4 asuntoa ja kenelläkään muulla ei ole tähän kerrokseen pääsyä, eli emme kovin usein edes vaivaudu ovea lukitsemaan.

Jos kovasti zoomailee niin parvekkeelta näkee Mount Bakerin (Seattle)

Ja tällaisessa näköalassa söin tänään aamulla kuudelta aamupalani.
Tällaista tällä kertaa. Pysykäähän toverit kuulolla. Kohta alkaa varmaan tapahtua enemmän mainitsemisen arvoisia asioita ja kerron sitten niistä.

6 kommenttia:

  1. Voi miten kurja :( Miten sinä sitten elätät istesi tällä hetkellä? (ruoka, sähkö, vuokramaksut...?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vielä toistaiseksi opiskelijastatus voimassa, eli saan olla osa aikatöissä 20h viikossa. Teen yövuoroja leipomossa. :)

      Poista
  2. Upeet maisemat! :o Toivottavasti kaikki järjestyy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Jep, kiitos! Alkaa pikkuhiljaa näyttää ihan hyvältä ;)

      Poista