Instagram

maanantai 15. syyskuuta 2014

Acting, Voice and Activities

Tänään blogin aiheena "Acting" ja "Voice" oppiaineina, sekä erinäiset aktiviteetit, joita olen tähän mennessä ehtinyt täällä kokeilemaan.

Acting
Ensimmäisen jakson opettajamme on nelikymppinen pirtsakka nainen, joka on opettanut koululla jo 10 vuotta. Ensimmäisellä oppitunnilla harjoittelimme parityöskentelyä mitä hauskimmalla tavalla. Valitsimme parin, opettaja valitsi biisin ja pariskunnan tehtävä oli tanssia biisi alusta loppuun puhumatta sanaakaan, mutta katsekontaktia ylläpitäen. Hauskaa! Tunnin aikana kaikki pääsivät tanssimaan kaikkien kanssa. Hiki virtasi pienessä salissa ja tunnin jälkeen ilmastoimaton luokkahuone tuntui saunalta. Note to self: pakkaa kouluun aina mukaan pyyhe, vaihtovaatteet, deodorantti ja kuivashamppoo.
Kotiläksyksi saimme luettavaksi kaksi paperinivaskaa roolien luomisesta ja omaksumisesta ja tehtävän, joka suoritetaan vasta ensi perjantaina. Monologi 1-2min.

Voice
Kurssin tarkoitus on opetella hengittämään ja käyttämään ääntä oikein, sekä tuntemaan ääni ja hengitys koko kropassa. Lyhyen joogasession jälkeen teimme mielikuvaharjoituksia ja ääntelimme ympäri luokkaa silmät kiinni vaellellen ja rauhallisesti hengitellen. 
Tunnun lopuksi suoritimme vielä pareittain "herkistely" harjoituksen, jonka tarkoitus oli luoda turvallisen tuntuinen ilmapiiri ryhmään. Tuijotimme pariamme silmiin metrin etäisyydeltä sanaakaan sanomatta, kasvot täysin rentoina. Astuimme lähemmäs ja lähemmäs, kunnes ylsimme laittamaan oikean käden parin sydämmelle ja vasemman käden parin niskan taakse. Opettaja käski etsimään parin silmistä iloa ja sitten surua. Lopuksi suljimme silmät ja painoimme otsat yhteen. Hetken herkistelyn jälkeen avauduimme kokemuksesta muulle ryhmälle; miltä tuntui? Mitä silmissä näkyi?

Seuraa surullinen ilmoitus: Jouduin luopumaan kielikorustani, sillä opettajilta tuli sanomista ja ikenet alkoivat kärsimään. Puhuminen tuntuu hassulta ilman.

Aktiviteetit
Kuntosali
Steve Nash Fitness Club on kirjaimellisesti kulman takana mun kämpästä, eli kun orientaatiossa tarjottiin opiskelija-alennusta kyseiseen puljuun, tartuin tilaisuuteen heti. Olen nyt ehtinyt käymään salilla pari kertaa ja voin ilokseni todeta, että se on oikein hyvä! Laitteet ovat erittäin mukavia ja ergonomisesti suunniteltuja ja niiden lisäksi tarjolla on runsaasti irtopainoja ja ryhmäliikuntatunteja. Ryhmäliikuntatunteihin lukeutuvat myös jooga ja pilates. Tänäaamuna kävin Power Joogassa ja ajattelin tehdä siitä joka sunnuntaisen rutiinin.

Tankotanssi
Tämän harrastuksen aloitin jo Suomessa 9kk sitten ja päätin jatkaa täällä. Googlailin hysteerisesti tankotanssikouluja ja löysin yhden kouluni läheltä. Koulun nimi on Tantra Fitness ja sain sieltäkin opiskelija-alennusta. Ostin 6 kerran kortin, joka on voimassa vuoden, eli voin pistäytyä tunneille kun se minulle sopii. Opettajat ovat huikeita ja tunnit rankkoja, mutta hauskoja.

Baletti
Tanssilaji, josta en koskaan luovu. Scotiabank Dance Centre sijaitsee kahden korttelin päässä mun kämpästä, eli tosi lähellä. Siellä on monta tanssisalia ja monen eri tanssikoulun tunteja, mutta ilmoittauduin Debbie Lee:n balettitunneille. Löysin tämänkin tanssikoulun googlailemalla Suomessa ja kyselin opettajalta yksityiskohtia sähköpostitse. 12 kerran kortti on voimassa vuoden ja aikuisten 2. tason avoimelle tunnille saa saapua satunnaisesti, eli ei tarvinnut täälläkään sitoutua mihinkään. Opettaja on tosi mukava, mutta myös tiukka. Mikä on tietenkin hyvä juttu. Tyyli on vähän eri, kuin mihin olen tottunut, mutta ehkä totun tähänkin.

Lenkkeily/Pyöräily
Nyt tulee kuvia!  Torstai aamuna lähdin lenkille, sillä koulu alkoi vasta klo 13. Tällä kertaa otin kameran mukaan.
 Asun keskustan länsirannalla, eli aurinko ei heti aamusta paista tänne, vaan vastapäiselle rannalle.
 Burrard bridge


 Sunset beach

 English Bay beach
 Palmuja






Eilen iltapäivällä vuokrasin pyörän ja kävin poikien kanssa pyöräilemässä Stanley Parkin ympäri. Pyörän vuokraus maksaa yön yli n 40 dollaria eli ei paha.



 Lions Gate Bridge, jonka toisella puolella on North Vancouver
 Kallio
 Auringonlasku Stanley Parkin kärjessä.

 3rd beach

 Puisto.



Tämä kuva on täällä vain koska tykkään jätskistä.

 Ja nämä kuvat ovat perjantain Beach Party hengailu meiningeistä.

Tänään joogan jälkeen siivosin koko kämpän viimeistä nurkkaa myöten ja kävin lounaalla ja sangriakannulla luokkakaverini kanssa lähi pubissa. Ilmeisesti kaikki stressaavat jo Halloweenista ja ilmeisesti minunkin pitäisi jo ostella kurpitsakoristeita. Halloween asuani varten joudun käymään kampaajalla vähän vaalentamassa hiuksiani ja ostamaan pari lohikäärmettä... Arvauksia?

Ensi perjantaina koulun kahvilassa on 90's karaoke bileet. Can't wait!

4 kommenttia:

  1. Hihi! :3 Oot niin suloinen tossa sivupalkin kuvassa :D

    ❤: Lotta / My Happybubble

    VastaaPoista
  2. Oon muistaakseni ennenkin päätynyt tänne sun blogiin. Sillon taisit vasta ollu käyny katsomassa tulevaa kotikaupunkiasi..? Kuitenkin, silloin jo mietin, että haluan seurata tätä matkaa! Joten nyt liityn lukijaksi :) Reissaaminen on niiiin parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kuukauden oon vasta ehtiny asustelee täällä. Kiva kun liityit! :)

      Poista