Instagram

torstai 11. syyskuuta 2014

Ruokaa ja juttuja

Mulla oli vähän sellainen suunnitelma, että olisin yhdessä blogipostauksessa esitellyt kaikki kouluaineet kerralla, mutta ei sellaista sepustusta kukaan jaksaisi lukea, joten etenemme yksi kerrallaan.

Aloitetaan helpoimmasta: "Rehearsal Lab"
Käytännössä tämä 3h oppitunti käytetään harjoitteluun ja koulutöihin. Läksyjä, projekteja, ryhmätöitä, hengitys harjoituksia, monologeja, mitä vain. Tunnin saa suorittaa koululla vapaissa luokissa, kirjastossa, puistossa, kahvilassa tai kotona. Toisin sanoen esim. tänään kun kotitehtäviä ja projekteja ei vielä liioin ollut, tulin kotiin.

Alan pikkuhiljaa ymmärtää minkälaiseen soppaan olen lusikkani tiputtanut. Kyseessä on vuoden mittainen Boot Camp, jossa meidät revitään kappaleiksi ja uudelleenrakennetaan. Ainakin vanhemmat opiskelijat kuvailevat kokemusta näin. Haluan ehdottomasti upottaa koko pääni tähän soppakulhoon! Muutamia itkuharjoituksia on jo ollut ja uskokaa tai älkää, olen luokan "lahjakkain" itkijä. (#cryingselfie)
Heti alusta lähtien meiltä vaaditaan ammattitaitoista käytöstä luokkahuoneissa. "Käyttäydytte täällä kuin kuvauksissa. Ei puhelimia, ei ylimääräistä häsläystä ja vessassa käydään tauoilla." 

Ryhmätyöt on ollu tosi kivoja! Olen tavannut nämä ihmiset vasta viikko sitten ja nyt jo koko porukka tuntuu perheeltä. Toki välillä on ikävä vanhoja kavereita Suomessa.









Tämä kuva on otettu Granville Islandilta. Olen käynyt siellä ruokaostoksilla nyt 2 vkl peräkkäin, koska ruoka on luomua, tuoretta ja koko paikka on vaan uskomattoman upea. Olen täällä ollessani innostunut kokkailusta ja ruuasta uudella tavalla ja pyrin valmistamaan mahd. paljon ruokia itse. Koska käyn koulun lisäksi myös tanssitunneilla ja salilla sallin itseni syödä vähän enemmän.
Verrattuna edellis vuoteen, kun olin töissä tehtaalla (eli istuin perseelläni 8h päivästä) elämä on täällä huomattavasti aktiivisempaa, sillä joka aamu kävelen 2,2km kouluun ja kaikki oppitunnit vietetään enemmän tai vähemmän liikkuen. Esim. Ensimmäisen acting tunnin vietimme tanssien kokonaisen tunnin putkeen ilman kummempia taukoja. Harjoituksen tehtävä oli parantaa parityöskentelyä.


Yritän syödä mahdollisimman monipuolisesti. Varsinkin aamuisin. Yleensä leipä, munakas, jogurtti myslillä ja marjoilla. Myös nesteytys on tärkeää.

 Tänään kuitenkin ylitin itseni ja tein itse jauhelihapihvejä. Sotkin sekaan parsaa, sipulia, mausteita, parmesan juustoa ja pari kananmunaa. Paras. Pihvi. Ikinä.






 Jälkkäriksi lasi viiniä, jätskiä, tuoreita marjoja ja kanelikeksiä.

Kaupunkina Vancouver on siitä mahtava, että ensimmäisenä aamuna kun oli sellainen olo, etten jaksaisi nousta tai kävellä kouluun, kadunkulmassa jaettiin ilmaista kahvia. Kyllä. Tim Hortons jakoi ilmaista kahvia. Olen myös onnellinene, että satuin katsomaan postiluukkuun tänään, nimittäin siellä oli alennuskuponkeja Starbucksiin. 


Ja tottakai pankkini on siitä upea, että sain opiskelija-alennus kortin (SPC Student Price Card). Kortilla saa alennusta mm. seuraavista paikoista: American Apparel, Armani Exchange, Banana Republic, Forever 21, GAP, GUESS, Tommy Hilfiger, Victoria's Secret PINK, Blenz Coffee, Burger King, Pizza Hut, Puma, Bath & Body Works, The Body Shop jne.


Ikävä kyllä oivalsin tämän vasta kun oli tuhlannut viikon vuokran Victoria's Secretiin ja Bath & Body Worksiin. Opin virheistäni enkä enää koskaan poistu asunnostani ilman kyseistä korttia.

Mitäpä muuta.. Pesin tänään ensimmäistä kertaa pyykkiä täällä! Ei sujunut täysin ongelmitta, nimittäin suurin osa pyykkikoneista vaatii pyykkikortin, johon ladataan luottokortilta rahaa. Suomalaisella luottokortilla toimenpidettä ei voi suorittaa, eli jouduin odottelemaan kolikko-pesukoneen vapautumista. Pyykit on nyt pesty, vatsa täynnä ruokaa ja koulu alkaa huomenna vasta yhdeltä. Mahtavaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti