Instagram

maanantai 11. toukokuuta 2015

Kesä!


Rantasää!
 What time is it? SUMMER TIME! It's no vacation... Joo, viikko arkea taas takana. Täällä on nyt ihan kesä, mutta lomasta ei ole tietoakaan... Vasta tänään kävin ensimmäistä kertaa ruokakaupassa viikkoon, eli oon lomalta paluun jälkeen elellyt pelkällä sushilla ja intialaisella. Sain pestyä myös kolme säkillistä pyykkiä ja viimeinkin purettua matkalaukut. Tämän lisäksi olen opetellut 2,5 minuutin mittaisen monologin monologikilpailuun, 2 puolentoista sivun koe-esiintymis kohtausta, yhden puolen tunnin (kyllä, PUOLEN TUNNIN) pituisen kohtauksen eli n. 20 sivua tekstiä ja huomiseksi pitäisi opetella vielä puolentoista sivun koe-esiintyminen. Pää alkaa olla hieman täynnä. Lisäksi pitäisi vielä valmistautua esittämään toinenkin 2 min mittainen monologi, sekä pitämään puhe/esitelmä. 

Viides jakso on siis alkanut melkoisella ryöpyllä, mutta tässä jaksossa on ehdottomasti parhaat kurssit ja aion nyt hieman kertoa niistä.

Audition -kurssi toimii samalla tavalla kuin ennenkin; opettaja lähettää päivän tai kahden varoitusajalla koe-esiintymismateriaalin ja se on sitten sisäistettävä ennen oppituntia, jolla jokainen pääsee kameran eteen suorittamaan koe-esiintymisensä. Ainoa ero edeltäviin jaksoihin on siinä, että koe-esiinnymme vain joka toinen viikko, ja joka toinen viikko katsomme suoritukset nauhalta, analysoimme ja vastaanotamme palautetta.

Voice acting on tässä jaksossa ehdottomasti hauskin aine! Pääsemme siis äänityskoppiin nauhoittamaan "mainoksia" ja lukemaan äänikirjoja ja luomaan animaatiohahmoja. Ensimmäinen kotitehtävä oli valita kirja, josta huomenna nauhoitamme 2 minuutin mittaisen pätkän. Itselleni valitsin luettavaksi lastenkirjan "A monster stole my shoe". Kurssin aikana pääsemme myös luokkaretkelle vähän hienompiin äänitystiloihin nimittäin The Warehouse Studiolle, jossa ääniopettajamme ovat töissä. Kyseisen studion omistaa kukas muukaan kuin Bryan Adams. Ihan jees. Kyseisissä tiloissa ovat äänittäneet mm. AC/DC, Avril Lavigne, Good Charlotte, Metallica, Muse, Nickleback, Nirvana, One Republic, Shakira ja Simple Plan. Että sellaista...



Voice/Speech -tunneilla aloitamme tässä jaksossa yksittäiset valmennukset, eli jokainen pääsee hiomaan puhetaitojaan opettajan johdolla juuri itselleen sopivalla tavalla. Itse haluan keskittyä aksentin neutralisointiin ja "vocal fry":n eliminointiin.


jeeeees....
Speech/Rethoric -tunneilla opettelemme puhumaan vakuuttavasti ja keskitymme tekstin ja kielen tulkintaan. Luemme hieman Shakespearea ja muuta jännää.

Dance skills -tunneilla pääsemme tanssimaan valssia, salsaa, foxtrottia ja muuta. Tunti on suunnattu täysin aloittelijoille, eli en ehkä saa siitä irti ihan niin paljon kuin haluaisin, mutta hauskaa tulee varmasti! Jakson lopuksi pidämme "tanssiaiset", jotka toimivat loppukokeena.

Final Project on tunti, jossa valmistaudumme kuvaamaan lopputyö elokuvamme. Elokuvan on käsikirjoittanut ihana ja ihmeellinen opettajamme Bill. Pätkän nimi on "Love (k)not" ja sen tuotamme me itse. Eli käytännössä tällä kurssilla opimme itsenäisen elokuvanteon prosessin. Tässä jaksossa valmistaudumme ja seuraavassa jaksossa kuvaamme. Näyttelemme kaikki roolit itse ja huolehdimme myös puvuista, lavasteista ynnä muusta paperityöstä. Roolijako selviää tulevalla viikolla. Jännää!

Return to impulse on viikon mittainen "boot camp", jonka suoritamme n. viikon kuluttua. Tämä on se viikko, josta meitä on peloteltu ensimmäisestä jaksosta lähtien. Tämän viikon ajan koulupäivät ovat keskimäärin 12h mittaisia (9-21), vietämme koko viikon yhdessä isossa mustassa salissa yhden ainoan opettajan kanssa, työstäen meille jaettuja näytelmän pätkiä, jotka esitämme viimeisenä päivänä muille opettajille ja koulumme alumneille. Ei tässä vielä kaikki... Tällä viikon leirillä on ns. avoimet ovet kaikille alumneille, eli valmistuneet näyttelijät saavat tulla seuraamaan sivusta työskentelyämme. Luvassa on takuuvarmasti suuria tunteita ja hermoromahduksia.

The Biz eli the business. Millaista bisnestä on olla näyttelijä tässä maailmassa? Kuinka itseään kannattaa markkinoida? Minkälainen näyttelijä olet? Miten maailma näkee sinut? jne. Yritämme siis vähän kartoittaa sitä, millaisiin rooleihin kannattaa valmistumisen jälkeen lähteä koe-esiintymään ja minkälaisena pakettina itseään kannattaa kaupata eri agenteille. Ihan ensimmäiseksi lähdimme etsimään vastauksia kysymykseen: "miten maailma näkee minut?" Eli opettaja tyrkkäsi käteen nipun lomakkeita, jossa kysytään ikähaarukkaa, koulutustasoa, Hollywood-stereotyyppiä, parisuhdetilannetta, etnistä taustaa tai kansallisuutta, työtä, taloudellista tilannetta jne. Suuntasimme pareittain Vancouverin kaduille utelemaan täysin tuntemattomilta ihmisiltä, mitä he ajattelevat meistä pelkän ulkonäön perusteella. Tavoitteena on saada täyteen ainakin 15 lomaketta erilaisissa asukokonaisuuksissa.

Itse olen onnistunut saamaan jo 11 ihmisen mielipiteet seuraavissa asuissa: 

Ikähaarukka on heitellyt 16-35 ja koulutustaso High school gradistä University gradiin. Hollywood stereotyyppinä olen ollut melkein kaikkien mielestä "Girl next door" ja sinkku. Kansalaisuuksia on veikattu kanadalaisesta, aussiin, ruotsalaiseen, venäläiseen, tanskalaiseen, saksalaiseen ja ranskalaiseen. Työksi veikattiin useiten tarjoilijaa/baarimikkoa, sisustussuunnittelijaa, taiteilijaa ja perus kassatätiä. Kenenkään mielestä en näytä rikolliselta ja taloudellisesti vaikutan keskiluokkaiselta. Kun pyydettiin nimeämään näyttelijöitä, joita muistutan tai elokuvagenrejä, joihin sopisin vastauksina on ollut useiten Reese Witherspoon (myös Elle Fanning ja Charlize Theron on mainittu) ja genreltä olen romanttinen komedia.




Hyvää kevään jatkoa Suomeen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti