Instagram

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Huonosti alkanut Helmikuu


 Niin! Takana erityisen vittumainen viikko. 11h koulupäiviä ja kaiken lisäksi sataa sivuttain. En tietenkään saanut sitä pääroolia siitä websarjasta, mutta tällä hetkellä olen tästä aika kiitollinen, sillä saan nukkua tänäviikonloppuna hillittömän kuvausputken sijaan. Maanantaina ystäväni/luokkatoverini jouduttiin väliaikaisesti erottamaan koulusta aivan järjettömän väärinymmärryksen vuoksi ja tämä on vaikuttanut negatiivisesti koko ryhmän henkeen ja tunnelmaan koulussa. 

Tiistain acting tunnilla oli ankeasta tunnelmasta huolimatta ihan hauskaa. Pääsimme tekemään luovaa taidetta, eli rakentamaan linnoja ja torneja tuoleista ja patjoista.
Kaikessa komeudessa luokkahuone näytti tältä.

Tää throne oli mukavampi istua ku se muovinen Game of Thrones istuin.
Keskiviikko oli ehkä viikon paras päivä. Pääsin ensimmäistä kertaa ADR (Automatic Dialogue Replacement eli vähän niinku dubbaaminen) hommiin. Äänitin siis omia reploja uudestaan viime jaksossa kuvattuihin kohtauksiin. ADRrää käytetään mm. Greyn Anatomian kaltaisissa sarjoissa, joissa on leikkaussali kohtauksia, joissa lääkäreillä on laput naamalla ja puhuminen kuullostaa hassulta. Ennen ADR sessiota meille annettiin ohjeet: Ei maitotuotteita ennen äänitystä, ei isoja koruja tai kahisevia vaatteita tai kenkiä jotka voivat pitää ääntä studiossa jne. Varsinaisessa äänitystilanteessa katselin kohtausta monitorista ja kuuntelin kuulokkeilla ja yritin sitten parhaani mukaan imitoida itseäni. Ajoitusta helpotti kolme piip-ääntä jotka toimivat ns. lähtölaskentana vuorosanoille.

Perjantaina kuvasin kameratunnilla kohtauksen Silver Linings Playbookista sijaisen kanssa sillä tämä väliaikaisesti erotettu ystäväni ei ollut vielä päässyt palaamaan pariimme. Toimin myös vierailevana tähtenä The Social Network -elokuvan baarikohtauksessa. Tehtäväni oli istua paikallaan ja siemailla juomaa ja sitten poistua vessaan.

Fun fact: Kaikki yöklubi/baari kohtaukset kaikissa elokuvissa kuvataan oikeasti ilman taustamusiikkia. Näyttelijät ovat täysin hiljaisessa kuvauspaikassa ja huutavat toisilleen "musiikin yli" ilman musiikkia. Taustajytinä lisätään jälkikäteen.


Ja jos jollain hahmolla on kuvauksissa avonainen mekko, jonkun tehtävä on huolehtia, että se pysyy koko kuvausten ajan rinnan kohdalta paikoillaan.

Olen viimeaikoina yrittänyt vähän säästää rahaa ja leikata kaikkia kustannuksia mm. totuttelemalla kraanaveteen (yäk) pulloveden ostamisen sijaan ja valmistamalla viikon tai parin lounaat etukäteen. Viime sunnuntaina paistoin jauhelihapihvejä ja keitin quinoa ja paketoin sitten sekavat pöperöt vihannesten kanssa pakastimeen. Suosittelen tätä taktiikkaa kaikille opiskelijoille kaikkialla. Varsinkin jos jossain on "Family pack" jauhelihaa tarjouksessa.

Viikon piristysruiske.



Sateisen sään kunniaksi vieläm tämä Sateenvarjokäyttäytymisvideo! Oppikaa!



4 kommenttia:

  1. noit äänijuttui en ole edes ajatellut, mutta totta kai se musiikin lisääminen on helpompaa kuin esimerkiks ADR. Tätä blogii on niin mielenkiintost seurata, kiitos kun ehdit pitää ajantasalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en ollu ajatellu, mut nyt aina ku kattoo leffan tai mitään mis näyttelijät huutaa kovan äänen yli ni miettii vaan, et ku tota on kuvattu ni ne on huutanu iha iteksee ilman taustametelii :D Kiva et joku jaksaa lukee! :)

      Poista
  2. Ihan mahtavaa päästä kurkkaamaan kulissien taakse! Välillä elokuvia ja sarjoja katsellessa tulee pohdittua niiden kuvaamista ja tuo baarikohtauksien huutaminen ilman taustamelua käy nyt mietittynä ihan järkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kiva kuulla! Joo täällä opiskelu kyl muuttaa monta elokuvan katselukokemusta :D

      Poista