Instagram

torstai 13. marraskuuta 2014

Marraskuu


 Marraskuu noin puolessa välissä, eikä ekan jakson arvosanat ole vieläkään kaikki näkyvillä. Ketuttaa. Osa kuitenkin on ja ilokseni voin todeta, että (arvosteluasteikolla 0-100) arvosanani ovat tähän mennessä melko hyvät. Improsta 91.8, Camera 1:stä 82, Performance studiesista 80.13, Acting 1:stä 88.40. Jokaisella oppiaineella on muutama "osa-alue" ja jokaisella osa-alueella muutama arvosteluperuste 0-10 pisteeseen (0=ei suoritettu 10=erinomainen) ja näiden kaikkien yhteen laskettu summa on oppiaineen arvosana.

Kameratunneilla olemme saaneet viimeisetkin Movin Masterit kuvattua ja siirrymme sairaaladraamoihin ensi maanantaina. Jakson loppupuolella palaamme kuvaamiimme kohtauksiin ADR -äänitysten parissa.


 Kuulustelukohtaus CSI Miamista


Maanantai iltana koin pienoisen paniikinkatkuisen hetken, kun pitkän koulupäivän jälkeen olin yöpuvussa jo puolimatkassa höyhensaarille ja rakennuksemme palohälytyskellot pärähtivät soimaan. Mitäs siinä muutakaan kuin kengät jalkaan, avaimet käteen ja rappukäytävään sompailemaan. Toki aluksi ajattelin, että varmasti väärä hälytys, mutta rappukäytävässä tuoksahti vahvasti savu, joten näin parhaaksi kipittää ulos hieman nopeammin. Siinä sitten naapureiden kanssa ihmeteltiin, että mitäs helvettiä täällä tapahtuu. Liekkejä ei näkynyt ja palokunta saapui alle puolessa tunnissa. Toiset puoli tuntia ulkona palelua ja saimme palata rakennukseen. Ainut ongelma oli, että palokunta ei heti tavoittanut rouvashenkilöä, jolla on rakennuksemme kaikki avaimet, eikä palohälytyskelloja saatu sammumaan vielä hetkeen. Voitte uskoa, että vitutti.




Movement 2

Tästä oppiaineesta alan olla aika innoissani. Lämmittelyksi olemme tanssahdelleet ja ensimmäinen yksitellen suoritettava "performanssi" -muotoinen harjoituskin on jo ohi. Harjoituksessa tarkoituksena oli löytää selkeä alku, nousu ja loppu. 
   Harjoituksen kulku oli jotakuinkin tämä: Jokainen opiskelija esiintyy vuorollaan itseään kiinnostavan aiheen "professorina", joka saapuu luentosaliin mahdollisimman matalalla profiililla ja erittäin jännittyneenä. Professori alkaa luennoimaan aiheestaan SIANSAKSAKSI ja luennon edetessä innostuu niin kovasti, että unohtaa olevansa professori luentosalissa ja alkaakin elää luennoimaansa aihetta oppilaidensa edessä. Innostuksen huipulla professori nousee pöydälle ja yleisön joukosta joku heittää häntä pyyhekumilla otsaan. (Ei tietenkään oikeasti!) Tästä järkyttyneenä professori tajuaa nolanneensa itsensä täysin ja seisoo hetken hölmistyneenä ja häpeissään paikallaan ennenkuin poistuu itku kurkussa.
   Harjoitus oli erityisen huvittavaa seurattavaa. Yksi "professori" luennoi formula-autoista ja päätyi tanssimaan pöydällä kuin palkintokorokkeella suihkutellen skumppaa päälleen, toinen professori luennoi kreikkalaisista ja roomalaisista patsaista ja päätyi poseeraamaan pöydän päällä ilman paitaa. Itse pidin luennon rynnäkkökiväärin käytöstä ja taistelijaparin etenemisestä syöksyen. Toteutin luentoni suomeksi (hieman turkulaisella soinnilla... Mistä lienee minuun tarttunut...), koska se kuullostaa täällä monen korvaan täysin siansaksalta.
  
Mutta se innostavin asia tästä kurssista on vielä edessä! Meille pidettiin pieni briiffaus motion capture -juttusista (seuraavien videoiden avulla) ja todella todella toivon, että pääsemme näillä vempeleillä leikkimään jossakin kohtaa koulutusta:






Tänään Rehearsal Lab tunti oli erittäin tuottava! Minä ja parini luimme puolet kohtauksesta leikkien tyynysotaa ja sitten päätimme lähteä baariin. Muutaman viskin ja rommikolan jälkeen kykenimme lukemaan koko 10 sivuisen kohtauksen läpi ulkomuistista kertaakaan lunttaamatta! Ehdottomasti edistyksekkäin harjoitus tähän mennessä! Seuraavalle Scene study tunnille meidän pitäisi tuoda hahmomme roolivaatteet. Minun hahmoni on koko kohtauksen alasti pelkkään huopaan kietoutuneena, mutta en ainakaan itse ajatellut täysin nakuilla koulussa eli jotain jännää pitäisi perjantaiksi soveltaa.


Huomenna pidän lyhyehkön esitelmän kahdelle acting luokalle aiheesta Given Circumstances (kuka? mitä? milloin? missä?) elokuvassa Shame. Näkemisen arvoinen elokuva, mutta en suosittele herkkänahkaisimmille. 

Menen nyt nukkumaan koska huomenna taas 11h koulua. Hyvää yötä ja huomenta Suomi!



5 kommenttia:

  1. Haha, voin turkulaisena niin hyvin kuvitella tuon rynnäkkökivääri-luennon, ei hyvää päivää! :D Kuulosti varmaan tosi järkevältä yleisön korviin :''D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :'D Jep, yleisön reaktiot oli mahtavat! "Is that actually a language??"

      Poista
  2. Moikka! Toi koulu jossa oot kuullostaa ihan mielettömän upeelta ja mielenkiintoselta, itekkin olen vähän salaa haaveillu että pääsisin ulkomaille näyttelijäksi opiskelemaan... Mutta mulla olisi muutamia kysymyksiä sulle, jos et halua niin pakko ei tietenkää ole vastata, kiitos ja anteeksi jo etukäteen :D
    1) Millainen hakusysteemi kouluun on? Miten se tapahtuu ja mitä siihen vaaditaan?
    2) Tarvitseeko olla jotaki aiempaa koulutusta/kokemusta alasta, jos kyllä niin kuinka paljon?
    3) Kuinka paljon tuo vuosi maksaa? (Siis vain koulumaksu)
    (Sori, olin laiska enkä jaksanut käydä nettisivuja penkomassa...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan! Haku tapahtuu koulun nettisivujen kautta,siellä luodaan ns, käyttäjätunus ja sitten voit palailla aina täyttämään hakemusta sitämukaan kun saat juttuja tehtyä. Tässä prosessissa auttaa opintoneuvoja koululta. Tarviit vuoden ohjelmaan ainakin 2 suosituskirjettä, aijempien koulujen todistukset (vapaat käännökset englanniksi, ei tarvii olla virallisesti käännettyjä), koe-esiintymis / esittelyvideo (6min ohjeet löytyy koulun sivuilta), ja jonkun verran kokemusta. Itse olin 2011 Nelosen Stage -ohjelmassa mukana ja parissa mainoksessa ollu ja se riitti, eikä mun luokkatovereista moni oo kokemusta kauheesti ehtiny keräämään eli kannattaa hakea vaikka ei kokemusta niin paljon oiskaan! Euroina pelkkä koulumaksu n. 20 000 koko vuodelta. Koulun sivuilla on myös mahdollista osallistua stipendikilpailuihin eli jos oot tarpeeksi lahjakas/innokas henkilökunnan mielestä niin saatat saada koulun puolesta rahallista avustusta jos sitä haet :)

      Poista
    2. Okei, kiitos paljon! Ehkä mä vielä jonain päivänä uskaltaudun sinne hakemaan :)

      Poista