Instagram

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

What's so funny?

Koulun kahvila <3
 Takana on jälleen tapahtumarikas viikko. Tiistaina acting tunnilla murtui yksi nenä. Keskiviikon improtunnilla meille opetettiin komedian salaisuus. Torstaina aamulla meditointia ja kirjoittamista, 5h hyppytunti ja illalla klassikkoelokuva. Perjantaina 3h kuvauksissa leikin time code -henkilöa ja illalla kävin katsomassa monologi-kilpailun, johon alunperin ilmoittauduin osallistujaksi. Lauantaina kuvasimme muutaman luokkatoverin kanssa koe-esiintymis videot maanantain tunnille. Löysimme myös scene partnerini kanssa näytelmän, josta työstämme todennäköisesti avauskohtausta seuraavat 3kk ja 4. jakson lopulla esiinnymme opettajille ja oppilaille.






Tosiaan. Tiistaina aloitimme acting tunnin pienellä dance-party-lämmittelyllä. Toisin sanoen opettaja valitsi biisit ja me aikuiset opiskelijat tanssimme ja riehuimme. Kävipä sitten niin, että eräs luokkani komeista miehistä nappasi kaveria vyötäröltä ja kiepsautti tämän ympäri kokonaisen voltin. Temppu onnistui täydellisesti, mutta päättyi pieneen päiden törmäykseen. Ja näin murtui nenä. Tunnin lopuksi opettaja suositteli minulle ja parilleni komediaa työstettäväksi. Valitsimme näytelmän nimeltä "The motherf*cker with the hat". Hulvaton.

Koko kaupunki on pilvessä.
Komedian salaisuus on yllättävän yksinkertainen. Opettajamme käytti esimerkkinä Frendit sarjan Joeya. Mikä tekee Joeysta hauskan?


Tottakai hyvät vitsit tulevat käsikirjoittajilta, mutta todellinen komedia tulee reaktioista. Aina kun Joey sanoo/tekee jotain hauskaa, seuraava kuva on kanssanäyttelijästä, joka reagoi hölmistymällä/hämmentymällä. Parhaat reaktiot tulevat (minun mielestäni) Chandleriltä ja Rossilta. Niihin vain ei tule kiinnitettyä kamalasi huomiota, mutta ilman kanssanäyttelijöitä Joey ei olisi yhtä hauska.
Komedian salaisuus on siis se hienovarainen reaktio, kun jotain odottamatonta tapahtuu. Harjoittelimme tätä seuraavalaa tavalla:
Yksi henkilö poistuu luokasta ja jäljelle jääneet valitsevat hänelle jonkin ammatin (siivooja, jooga ohjaaja, putkimies jne.), kun henkilö tulee takaisin luokkaan häntä odottaa asiakas. Asiakas puhuu siansaksaa ja odottaa tulevansa kohdelluksi kuten ammattiin kuuluu. Henkilö, joka ei tiedä ammattiaan yrittää arvata mitä häneltä odotetaan ja alkaa heti toimia esim. jos hän olettaa olevansa hieroja, hän kehottaa asiakkaan lattialle makaamaan ja alkaa hieroa tätä. Asiakas näyttelee reaktion: "Mitä vittua tää putkimies puuhaa?" jne.

 Viiden tunnin rötväyshetki. Torstaina ennen illan elokuvaa All about Eve. Mustavalkoinen 2h 20min elokuva. Olin ihan varma, että nukahdan kesken elokuvan, mutta oli sen verran mukaansatempaava pätkä, että en saanut unta. Suosittalan siis ehdottomasti kaikille.

Student Lounge
 Perjantaina vahdin kolme tuntia kameran kelloa ja kirjoitin ylös kuvakulmat, otot, niiden aloitus ja lopetus ajat, sekä muutamia muistiinpanoja. Tämän jälkeen otin parin tunnin päikkärit student loungen mukavalla nahkasohvalla ja kävin sitten katsomassa monologikilpailun. Suoritukset olivat huikeita! Kun ilmoittauduin mukaan muutama viikko sitten pääsin toiselle varasijalle, mutta luovuin siitä koska en löytänyt sopivaa monologia. Ensikerralla sitten. 

Jessie.
 Eilen (lauantaina) muunsin asuntoni pieneksi studioksi, jossa kuvasimme koe-esiintymisviedot maanantain tunnille. Ikkunan eteen valkoiset kaihtimet ja kaikki lamput sojottamaan ikkunaa kohti. Kameratelineenä käytimme jakkaraa, jonka päälle pinosimme pari pientä pahvilaatikkoa. Toinen koe-esiintyminen oli paikallisesta sarjasta iZombie ja toinen Jessen rooliin Breaking Badistä. Haaste oli siis tehdä Jessestä nainen. Saatan ehkä laittaa Jesse videon tänne jossain vaiheessa.
Lights. Camera. Hipster.

Jessie.

 Tänään pitäis käydä kaupassa, koska jääkaappi on tyhjä, mutta ei millään jaksais. Askartelin joulukoristekävyistä ja valoista pienen valopurkin. Huomenna tanssitunti. En jaksa oottaa, et aletaan treenaa näytelmää. Pitäis opetella New York/Queens aksentti. Mun hahmo on huumeita käyttävä nuori nainen, jonka poikaystävä pääsee vankilasta ja hankkii töitä ja löytää asunnosta vieraan miehen hatun ja syyttää tyttöystävää pettämisestä. Dialogi on aivan hulvatonta!

"--but you're dating a fuckin' big time loser with a head like an actual fickin' fish! ...Okay, look, please, alls I'm gonna say, Ma, when you see him tonight: Take a moment. Take a breath. Take a real good look and just ax yourself in all honesty -- 'Do I wanna fuck him -- or fry him up with a little Adobo & Paprika an feed him to fuckin' Buster and Negrito, okay?!....I love you too."
# Selfie

Että sellasta. Mahtavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti