Instagram

tiistai 16. joulukuuta 2014

Ekat kuvaukset

 Jees! Eli eilen mulla oli ekat kuvaukset koulun puolesta yhteistyössä tuottaja/ohjaaja opiskelijoiden kanssa. Kyseessä oli lyhytelokuva, josta tulee n. 3 min pituinen. Kuvauksissa meni 10h. 

8 aamulla minä ja komea vastanäyttelijäni saavuimme kuvauspaikalle ja tapasimme siellä kuvausryhmän ja ohjaajan. Kävimme läpi päivän ohjelman ja aikataulun ja sen jälkeen me näyttelijät pääsimme green roomiin rentoutumaan / valmistautumaan kunnes kaikki kamerat ja valot oli aseteltu paikoilleen.

Ohjaaja oli todella mukava ja antoi vapauden muokata reploista omaan suuhun sopivia. Myös palaute oli jatkuvasti positiivista ja rakentavaa.

Oli tosi hauska päästä todistamaan sitä, että kuvauksissa sattuu muitakin mokia kuin näyttelijöiden kömmähdykset. Esim. mikrofoni kolahti välillä kattoon tai seinään tai näkyi kuvassa. Kuvausryhmällä oli kädet täynnä haasteita saada valaistus näyttämään luonnolliselta asunnossa jonne aamulla ja päivällä paistoi ikkunasta luonnonvalo, mutta neljän jälkeen ulkona alkoi hämärtää ja valot jouduttiin kikkailemaan keinotekoisesti.

Kuvasimme osan kohtauksista ns epäjärjestyksessä, joka tuntui hieman hassulta, mutta tauot välissä helpottivat kummasti.

Green room / taukohuone
 Torstaina mulla on toiset kuvaukset, jotka tulee olemaan huomattavasti haastavammat kuin nämä ensimmäiset, sillä koko lyhytelokuvan ajan minä huudan ja riehun. Saattaa olla, että perjantaina vähän väsyttää. Mutta täytyy sanoa, että vastanäyttelijöiden kanssa mulla kävi käsittämättömän hyvä tuuri.

Käsis


mm. tältä näytti
 Toinen jakso on melkolailla ohi. Ainakaan oppitunteja ei enää ole tänävuonna. Viimeisellä viikolla katsoimme vanhemman luokkatason näytelmät, jotka melkein kaikki käsittelivät seksuaalista väkivaltaa, eli aika rankkaa katsottavaa ja varmasti myös näyteltävää. Pääsimmä yleisöksi myös vanhemman luokkatason soololaulu näyttöön.

Viimeisellä Scene study tunnilla opettajamme toi meille suklaata ja makasimme koko kolme tuntia joogamatoilla ja juttelimme. Kyseinen oppitunti oli myös viimeinen sille ryhmälle yhdessä, sillä vuoden vaihteessa ryhmät menevät uusiksi. Haikeeta. Seuraavassa jaksossa kamera tunnilla suoritamme Feature Film -projectin, eli parimme kanssa valitsemme opettajan antamista käsikirjoituksista yhden kohtauksen ja kuvaamme sen sitten ihan kunnolla valoineen kaikkineen ja editoimme esityskuntoon. Minä ja parini (jälleen komea mies) emme vielä ole päättäneet käsikirjoitusta tai kohtausta, mutta olemme valinneet neljä vaihtoehtoa. Silver linings playbook, Revolutionary road, Perks of being a wallflower ja Blue Valentine.

Paljon luettavaa.
Muita vaihtoehtoja olisi ollut mm. Good Will Hunting, In her shoes, 500 days of Summer ja Thelma and Louise jne. 

Ilmoittauduin monologikilpailuun ja nyt on ainakin työstettävää materiaalia monologia varten koska kaikki 20 käsikirjoitusta on kokonaisena mulla sähköpostissa. Jee!

Ei kai tässä tänään muuta.. Palailen sitten perjantaina jos jaksan ja sunnuntaina Suomeen! Woop!


Jouluostokset tehty... For all the naughty girls..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti