Instagram

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Neljä (sisältää kukkia)


Takana on äärettömän tylsä ja ikävä lomaviikko. Vietin jotakuinkin koko viikon sohvan pohjalla yskien ja niistäen lukuunottamatta torstaita, jolloin hinauduin viimeinkin walk in klinikalle ja apteekkiin. Odottelin lääkärin vastaanotolla kokonaisen tunnin sekä 15 minuuttia ja sitten näin lääkäriä pikaiset 5 minuuttia ja sain reseptin. En vieläkään ole ihan varma mikä oli diagnoosi. Palasin sohvan pohjalle, kudoin sukan, söin kaiken mitä jääkaapista löytyi ja hain 7elevenistä jätskiä ja juustoa. Lauantaina eräs ihana luokkatoverini toi minulle kukkia ja teetä piristykseksi.


Sunnuntaina ylitin kaikki omat odotukseni ja kävelin ihan kunnon ruokakauppaan ostamaan ainekset joista meal preppasin tulevan viikon ruuat. Tämän jälkeen vietin kunnon minä-aikaa kaikenlaisten kuorintavoiteiden, kasvonaamioiden, rasvojen ja öljyjen kanssa katsellen Greyn anatomiaa ja hörppien teetä, jotta olisin maanantaina virkeän hehkeä uutta koulujaksoa varten. 




Maanantaina tapasimme uuden voice opettajan ja pidimme melko rennon ensimmäisen tunnin. Koulupäivän päätteeksi tulimme parin kaverin kanssa kuvaamaan self tape audition videon mun kämpille. Kohtaus elokuvasta Closer, opettelimme kohtauksen alle tunnissa. Aika taitavaa. Oli ihan pakko mainita.

Okei. Asiaan! Neljäs jakso. Tässä jaksossa ehdottomasti paras kurssi on Special skills and FX eli motion capture, visual fx and props (räjähdykset, aseet, yliluonnolliset ilmiöt jne.), sit-coms, combat/fighting ja physical extremes. Tänään saimme pienen perehdytyksen siitä mitä tuleman pitää. Luvassa on näyttämötaistelukoulutusta ja miekkailua, mo-cap treeniä ja green stage kuvauksia sekä kolmella kameralla kuvattavia komediakohtauksia (kuten esim. Frendit tai himym)

Tänään monologitunnilla aloitimme ns. piinapenkit (hot seats). 3h oppitunnin aikana vuoron saa 2 opiskelijaa. 1.5h kummallekkin. Vuorossa oleva henkilö istuu luokan eteen piinapenkkiin ja lukee paperilta sydäntäsärkevän monologin ilman sen kummallisempaa näyttelemistä. Tämän jälkeen opettaja kyselee häneltä henkilökohtaisia kysymyksiä, ja koska vietimme viime jakson avautumalla ja kirjoittamalla kaikista aroista asioista, opettaja tietää tasan mitä kysyä tai sanoa saadakseen aikaan erinäisiä tunneperäisiä reaktioita. Sitten vuorossa oleva opiskelija lukee monologin (tällä kertaa ulkomuistista) valitsemalleen parille opettajan antaessa ohjeita ja ärsykkeitä. Tässä kohtaa touhu menee kaikilla tunteisiin. Puolentoista tunnin piinan ja parin nenäliinapaketin jälkeen vaihtuu vuoro. 


Näkymä kaverin parvekkeelta.

Huomenna alamme tosissaan työstää näytelmän pätkiä esityskuntoon ja näemme viimeistellyt versiot joulukuun lopussa kuvatuista lyhytelokuvista. Jee!

...ja ikkunasta.
 Tässä vielä erinomainen video, jossa esiintyvät muutama luokkatoverini mukaan lukien mun scene partner! Sh*t Acting Students Say. Enjoy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti